Wat we doen
Leefkelders
Wilt u compact en energiezuinig bouwen en wil u uw ondergrondse ruimtes optimaal benutten? Dan is een leefkelder ideaal! Deze kelders worden geïsoleerd, voorzien van natuurlijke lichtinval door het plaatsen van ramen en/of vloerplaten in glas en aangesloten op het ventilatiesysteem. Het is ook mogelijk via een buitentrap of met een helling toegang tot deze ruimte te voorzien. Zo kunnen fietsen, grasmachines en andere toestellen eenvoudig naar beneden gereden worden.
Kelders voor woningen en appartementsgebouwen
Heeft u graag een koele ruimte waar u al uw spullen kan opbergen? Dan is een klassieke opslagkelder in ter plaatse gegoten beton een goede oplossing. Deze kelders zijn niet geïsoleerd en hebben weinig tot geen natuurlijke lichtinval.
Kelders voor kantoren of praktijkruimtes
Wanneer u kiest om uw kelder te gebruiken voor uw professionele activiteit kunnen wij u zeker verder helpen. De kelder kan voorzien worden van natuurlijk daglicht, vloerverwarming en ventilatie. Door een afzonderlijke toegang te voorzien is er een scheiding met de privéruimtes mogelijk. Zo kunnen klanten en patiënten je praktijk of kantoor bereiken zonder aan de voordeur te bellen.
Betonwerken voor industriële of andere toepassingen
CONCRETE BASE is dé partner voor uiteenlopende betonwerken.
Voor bijvoorbeeld een nieuwe verblijf van dieren in de zoo.
Integratie met een betonwoning
Wie kiest voor een leefkelder krijgt een mooi resultaat als hij deze integreert in de woning. CONCRETE HOUSE maakt deel uit van ETIB nv/CONCRETE BASE, die als marktleider gespecialiseerd is in de bouw van lage-energiewoningen in beton. Met CONCRETE HOUSE stellen we onze knowhow, die we jarenlang opdeden als kelderbouwer, ter beschikking voor al wie op zoek is naar een innovatieve manier van bouwen en die daarbij van allerlei voordelen wil genieten. Een combinatie van een CONCRETE HOUSE met een leefkelder geeft een moderne, lichte en compacte woning met een lage energiebehoefte als resultaat.
Energie
In een kelderruimte is er steeds minder warmteverlies. Als deze dan nog bijkomend geïsoleerd wordt is er bijna geen warmteverlies meer. Ook de thermische inertie van beton speelt een belangrijke rol. Beton heeft de capaciteit om warmte te bufferen bij verwarming in koudere periodes en om koude te bufferen in de zomer. In een leefkelder is het energieverbruik voor verwarming bijzonder klein en is de temperatuur nagenoeg constant. In een geïsoleerde kelder zonder verwarming schommelt de temperatuur tussen 16°C in de winter en 22°C in de zomer.